Mit jelent a fa mobilház

Biztosan sokan hallották már a fa mobilházak kifejezést. Sokan nem tudják, de ezek ma már engedélyezett lakóingatlanként is funkcionálnak.

Mit jelent a fa mobilház - tothmobilhaz.hu

Fa mobilház

Nekem, ha faház, akkor a svájci Alpok, vagy a skandináv országok jutnak eszembe. De mik azok a fa mobilházak?

Tudom, hogy első hallásra, amikor elhangzik a fa mobilházak, akkor az emberek nagy része egy nyaralót, egy hétvégi házat, vagy egy melléképületet képzel el.
Persze mondom én, aki már erősen középkorúnak kell mondjam magam.

De abban az esetben, ha napjainkban körül nézünk a világban, akkor azt tapasztaljuk, hogy nem csak a mostani ötvenes-hatvanas korosztály felett szaladt el gyorsan az idő. Hihetetlen gyorsasággal fejlődött az elmúlt harminc, negyven évben a technológia is, ami nem csupán az információs rendszereket érintette, hanem az építészeti technológiát is.

Gyakran lehet filmekben látni csodaszép faházakat, amiben emberek élnek. Ahogy a fa mobilházak említésével kapcsolatos első gondolatomban írtam, ezek a filmek is főleg a skandináv országokban játszódnak, de ami érdekes, hogy valamennyi meglehetősen komoly építménynek tűnik.
Amikor ilyeneket látok, bennem is felmerül a gondolat, hogy milyen jó lenne valami hasonlóban élni. Nem tudtam, hogy itthon ez lehetséges-e, így miután az éveim száma ellenére nekem is nagyon jó barátom a Google, elkezdtem kutakodni.

Azt találtam, hogy már nálunk is elérhetőek a fa mobilházak. Azt is megtudtam, hogy ezeket nem úgy kell elképzelni, mint a gerendaházakat, vagy a rönkházakat. Ami közös bennük, az az, hogy a szerkezet, amiből készül, az a fa.

Nos, most már kíváncsi lettem, hogy miben különböznek fa mobilházak a többi fából épített házaktól?
Első sorban, ami a legfontosabb, és egyben a legmarkánsabb különbség, hogy a fa mobilházak szállíthatóak. Nos ezt talán kikövetkeztethettem volna a nevéből is! Jó, persze ez vicc, hiszen ezt azért mindenki gondolja, ha meghallja a mobil szót.

Ami ennél sokkal érdekesebb, azok fa mobilházak legfontosabb tulajdonságai:

  • Készre szerelt állapotban szállítható.
  • Van egy tartószerkezete, ami egy 6×100-as vastagfalú zártszelvény.
  • Valamennyi kezelve van gomba és rovarellenes, tűzgátló anyaggal.
  • Nemem tartalmaznak fém elemeket, persze a tartószerkezet kivételével.
  • Táblás kőzetgyapot szigetelés a függőleges falakban.
  • A födémben és a padozatban tekercses üveggyapot a szigetelés.

Csak néhány tulajdonságot emeltem ki, de ennél jóval több is van. A jó hír, legalább is a számomra, hogy engedélyezhető lakóingatlanként történő használata is. Kell nekem ilyen!

Amennyiben elképzelései találkozik az általunk kínált megoldásokkal.
Keressen minket bizalommal !