Mobilház - tothmobilhaz.hu

Mobilház

A mobilház valóban azt takarja, ami az elnevezésből következik. A mobilház egy már összeszerelt állapotában szállítható építmény, ami egyre elterjedtebb már itthon is.

Honnan lehet ismerős a mobilház?

A mobilház Amerikában és Angliában már hosszú ideje ismert, elfogadott építmény. Ezekben az országokban komplett lakótelepek állnak mobilházakból.

Biztosan sokan láttak már olyan ismeretterjesztő műsort, ahol bemutatják ezeknek a mobilházaknak a szállítását.

Jó hír, hogy már itthon is elérhető ez a lehetőség. Sőt, egyre közkedveltebb, hiszen az időjárástól független, gyors kivitelezhetősége, és hőszigetelő képessége, energiatakarékossága ezt eredményezi.

Az utóbbi években tapasztalható, emelkedő ingatlanárak mellett már Magyarországon is egyre többen választják ezt a lehetőséget.

Mi a mobilház?

Mobilház - toth-mobilhaz.hu

Mobilház

A mobilház fogalma elég gyakran összekeverik a készház, vagy a konténerház fogalmával. Tudni kell azonban, hogy igen jelentős különbségek vannak köztük.

A mobilház teljes egésze a kivitelező telephelyén készül, és az kész állapotban kerül leszállításra. Kivételt képez ez alól, ha nehezen megközelíthető helyekre kell szállítani, mint például egy szűk utca, vagy vízpart. A készház, vagy ahogyan sokan ismerik, a könnyűszerkezetes házat, illetve a konténerházat minden esetben darabokban szállítják, és a helyszínen kerül összeszerelésre.

A mobilház maga felépítménynek számít.

Az általunk kivitelezett, közkedvelt mobilházak faszerkezetes falakkal, teljes komforttal rendelkező könnyűszerkezetes épületek, melyeket megrendeléstől függően szerkezetkészen vagy kulcsrakészen szállítunk a helyszínre: az utóbbi esetben festve és burkolva van, kizárólag a szaniterek felszerelése és nemes vakolat felvitele történik a helyszínen, kivédve a legapróbb külső sérülés lehetőségét is

Műszaki tartalmuknak köszönhetően engedélyezhetők.

A házak állhatnak egy vagy több épületből, mivel azok összeilleszthetők. Az épületek bármikor, bárhová áttelepíthetők, és a közművek bekötése után azonnal, akár 24 órán belül beköltözhetőek.

Milyen esetben jó Önnek a mobilház?

Függően attól, hogy mik az elképzelései, nézzünk néhány lehetőséget! Milyen célra használhatjuk a mobilházakat?

  • állandó lakásként (zártkertben szabályosan engedélyezhető formában is)
  • nyaralóként (üdülőövezetben engedélyezhető formában is)
  • üzleti célra (fagyizó, büfé, söröző)
  • irodaként

Miért jó a mobilház?

Mobilház - tothmobilhaz.hu

Mobilház

Mobilházakat nem csupán nyaralóként érdemes telepíteni, de akár hosszútávú lakhatásra is alkalmasak. Nézzük, hogy miben rejlik a mobilház nagyszerűsége!

  • Egyik legnagyobb előnye az ár. A mai ingatlanpiacon olcsó árszinten elérhető. Még a tóparti nyaralók is borsos áron vásárolhatók meg. A mobilház megkímélhet mindenkit egy nagyobb volumenű ingatlanberuházástól.

  • Ebből következően a mobilház tökéletesen funkcionál tóparti, vagy folyóparti nyaralóként, hiszen könnyű mozgathatósága miatt védhető árvízhelyzet esetén is.

  • Viszonylag gyorsan kivitelezhető, miután egy darabban érkezik. Nem a helyszínen kell összeszerelni.

  • A mobilház nagy előnye továbbá, hogy költöztethető. Ha megunja valaki azt a helyet, ahol addig a nyarait töltötte, a házával együtt nyaralási helyszínt változtathat.

Amint látjuk, számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek mobilházaink, amit egy hagyományos ingatlan nem képes nyújtani. Ha úgy érzi, hogy szüksége van egy mobilház nyújtotta kényelemre úgy, hogy egy mobilitás adta szabadságot is megkap mellé, és mindezt még a piaci árak viszonylatában is megfizethető szinten, akkor Ön jó helyen jár!

Keressen bennünket!