Fa mobilházak - toth-mobilhaz.hu

Fa mobilházak

Fa mobilházak, mint lakóépületek. Talán furcsán hangzik, de ez ma már a valóság. Olyan, engedélyeztethető fa mobilházakat kivitelezünk, amelyek lakóingatlanként is funkcionálnak.

Mikor gondolhatunk a fa mobilházak vásárlására?

fa mobilházak - toth-mobilhaz.hu

fa mobilházak

Valamikor, talán még nem is olyan régen, ha valaki faházról beszélt, akkor vagy egy melléképület, vagy egy nyaraló képe ugrott be. Nem is igazán gondoltunk arra, hogy komplett lakóépület is lesz egyszer nálunk is. Persze filmekben láttunk olyan meseszép faházakat, ahol emberek éltek, főleg a skandináv országokban, azonban azok meglehetősen komoly építmények voltak.

Nyilván sokakban felmerült az ötlet, igény, hogy milyen jó lenne valami hasonlóban élni, és természetesen ez az igény elhozta a lehetőséget is. Ahogy fejlődik az építészeti technológia, megjelennek új fejlesztésű anyagok, úgy válik ez a terület is egyre korszerűbbé, egyre nagyobb lehetőségeket kínálva.

És most itt eljutottunk a fa mobilházak megjelenéséhez. Persze, ennek nem sok köze van a gerendaházakhoz, vagy a rönkházakhoz, de a szerkezet, amiből készül, az a fa.

Ma már bárki előtt ott a lehetőség, hogy egy általa megálmodott épületben lakjon úgy, hogy nem kell végigküszködnie az építkezéssel együtt járó viszontagságokat. Már nem csupán egy nyaralóban, vagy hétvégi telken, esetleg egy melléképület esetében van lehetőség egy ilyen könnyű, faszerkezetes épület megvalósítására, hanem komplett lakóépületet vagyunk képesek megtervezni, megépíteni, lakóépületként engedélyeztetni.

Mit tudnak, és miben másak a fa mobilházak?

fa mobilházak - toth-mobilhaz.hu

fa mobilházak

Itt is természetes, hogy a legfontosabb előnye a szállíthatóság. Telephelyünkön szereljük össze, és összeszerelt állapotban kerül kiszállításra a megrendelő részére.

Nézzük meg néhány pontban, hogy mik a fa mobilházak legfontosabb tulajdonságai! 

  • Mobil, helyszínre szállítható készre szerelt állapotban.
  • A tartószerkezet 6×100-as vastagfalú zártszelvény.
  • Minden fa mobilház gomba és rovarellenes, tűzgátló anyaggal kezelt.
  • A tartószerkezeten kívül nem tartalmaz fém elemeket.
  • Táblás kőzetgyapot szigetelés a függőleges falakban.
  • Tekercses üveggyapot szigetelés a födémben és a padozatban.
  • A tetőszerkezet festett lemezzel van díszítve, szegve, választható színben.
  • a tető külső vízszigetelése Tegola márkájú bitumenes nehézlemezzel történik.
  • Az általunk kivitelezett fa mobilházak teljes mértékben megfelelnek a magyar szabványnak.
  • Teljesítmény nyilatkozatot, vagyis tanúsítványt adunk ki.

Nos, technikailag ezt kell tudni a fa mobilházak esetében. A legfontosabb érv talán, ami sokakban felmerülő problémát okozhatja, hogy lakóházként engedélyeztetni kell. De vajon lehet-e?

Természetesen itt is igaz szinte minden, ami az általunk kivitelezett épületek mindegyikénél.

Mire is gondolunk? 

Nos, első körben arra, hogy igen, mint valamennyi általunk kivitelezett építmény, a fa mobilházak is kaphatnak építési, lakhatási, használatba vételi engedélyeket.

Erre az esetre is igaz, ami valamennyi építményünk esetén, hogy igény esetén a szükséges engedélyeket beszerezzük, hogy ezzel Önnek ne legyen gondja.

Szükség szerint a fa mobilházak esetében is biztosítjuk a felelős műszaki vezető jelenlétét.