Könnyűszerkezetes lakóház - tothmobilhaz.hu

Könnyűszerkezetes lakóház

mobilház kivitelezés

Egyedi kivitelezés

mobilház alapterület

bruttó 150m2 – hasznos 125m2

bekerülési költség

275 000 Ft+áfa/m2-től

Leírás

Ez a könnyűszerkezetes lakóház Debrecen belterületén található. Debrecenben és környékén a helyszínen is kivitelezünk könnyűszerkezetes épületeket más településekre szállítással tudjuk teljesíteni a megrendeléseket, mert ezeket az épületek „mobilház” formában is kivitelezhetők.

Jelen épület bruttó 150 m2 alapterületű, amiből a hasznos terület 125 m2. A ház váza 5×15 cm-es fa vázszerkezet. Az oldalfalak vastagsága 35 cm, a válaszfalak 20 cm-esek. Jogszabályi előírás szerint a falak vastagsága el kell hogy érje a 30 cm-t, amit mi még 5 cm-el megtoldottunk. Így a falak 15 cm grafitos külső homlokzati hőszigetelőből, 15 cm táblás kőzetgyapot szigetelésből, párazáró fóliából, tűzgátló gipszkartonból valamint a fürdőszobákban impregnált gipszkartonból állnak.

Ebben a könnyűszerkezetes házban 2 hálószoba, egy nagy konyha-nappali egyben (kb 45 m2). Két fürdő szoba 13,5 m2 és a kisebb 4,5 m2, mindkettőben szerelt WC és épített zuhanyfülke, valamint a nagyobb fürdőben egy sarokkád található. Vízellátásuk egy 80 illetve 100 literes Ariston villanybojlerrel történik. A házhoz tartozik egy 9 m2-eres raktárhelység és egy 40 m2-eres terasz, mely kültéri padlólappal van burkolva, alatt vízszigetelés és beton alap található.

A ház nyílászárói egyedi gyártású, felső kategóriás, 3 rétegű Rehau ablakok, amelyek kiváló hő- és hangszigetelést biztosítanak.

Kívül fehér színű esővíz elvezető ereszek és csatornák találhatók. A tető 20 fokban álló úgynevezett mediterrán tető, Tegola zsindellyel borítva. Mobilház formában kizárólag lapos tetővel lehetséges a kivitelezés a szállíthatóság miatt. Minkét tető megoldás alkalmas napelemek telepítésére.

Ebben a könnyűszerkezetes lakóházban NOBO energiatakarékos fűtőtest került minden helyiségbe. Az épületben padlófűtés lett kialakítva, melyet vízteres fatüzelésű kandalló fűt. A hőszigetelő elemeknek hála az épület klímája télen-nyáron kitűnő. A hálószobában szükségtelen a klímaberendezés, kizárólag a nappaliban van rá szükség a nagy üvegfelületek okán.

Belterületi szabályos könnyűszerkezetes lakóépületeinket, minden esetben egyéni elképzelés alapján építjük meg, nem típusházakat készítünk.

Amennyiben elképzelései találkozik az általunk kínált megoldásokkal.
Keressen minket bizalommal !

További információk

A mobil vagy könnyűszerkezetes házak engedélyeztetése minden esetben egyszerű engedélyeztetéssel történik. A komplex tervet igény szerint elkészíti a partner tervezőnk, aki az engedélyeztetési eljárást is intézi elektronikus úton. A szállítható mobilházat, amennyiben az nagyobb, mint 53 m2 (4-4,2 m x 13 m – egyben szállítható maximális méret) 2-3 részből a helyszínen előkészített alapon illesztjük össze. A lakóépületek méretei sok esetben meghaladják ezt a méretkorlátot, de ez számunkra nem okoz problémát a kivitelezésben.

Profi partner szállítóink kamionnal, reális áron szállítják az épületeket a helyszínre. Szállítás előtt minden esetben elektronikusan vagy ha szükséges személyes bejárással ellenőrzik az adott ingatlan megközelíthetőségét. A szállítócég megkeresésében és a szállítás lebonyolításában is közreműködünk. A helyszíni ledaruzás a mi irányításunkkal történik.

Lehetőség van a mobilházak szerkezetkész vagy félkész állapotig történő kivitelezésére. Ebben az esetben a belső munkák kialakítása (festés, burkolás, fürdőszoba kialakítása) helyben történik egyénileg. De rugalmasak vagyunk a belső kialakítással kapcsolatban, alkalmazkodunk az egyéni elképzelésekhez a burkolatok, szaniterek kiválasztásában és beépítésében.

Cégünknél generál kivitelezés történik a tervezési-engedélyezési eljáráson át az alapozáson keresztül akár a kulcsrakész állapotig. Kizárólag állandó, megbízható szakemberekkel dolgozunk, a vállalkozó építésvezetőként irányítja a munkálatokat ily módon garantálva a maximális precizitást és a minőségi munkát.

Képek