Könnyűszerkezetes ház engedélyeztetése

Ma már egy könnyűszerkezetes ház esetében sem kell attól tartani, hogy nem kaphatunk építési engedélyt, ha azt lakóingatlanként kívánjuk használni.

könnyűszerkezetes ház engedélyeztetése - tothmobilhaz.hu

Könnyűszerkezetes ház

Oszlassunk el egy tévhitet, ami a könnyűszerkezetes ház engedélyeztetésével kapcsolatban felmerül!

Sokan vannak még ma is, akik „úgy tudják”, hogy a könnyűszerkezetes ház nem engedélyeztethető lakóházként.
Ezek a téves elképzelések, és minket is gyakran megkeresnek ügyfelek ezzel a kérdéssel, elmondják az ezzel kapcsolatos félelmeiket. Nem mondjuk, hogy ezek minden alap nélküli félelmek, hiszen ezek az információk keringenek, de tudni kell, hogy ezek olyan félelmek, amelyek részben az ismeret hiányából fakadnak, részben pedig a barátoktól, jó ismerősöktől hallott, már tényként kezelt információkból származnak. Mert vannak, akik jobban tudják, és az bizony úgy van!

Itt érkezett el az a pont, hogy elmondjuk, ez bizony nem úgy van! Tudjuk, hiszen ez a terület az, ahol nap, mint nap dolgozunk, kivitelezünk, építünk. Ismerjük az Építési Hatóság rendelkezéseit, ismerjük az ide vágó törvényeket, tehát bátran állíthatjuk, hogy hiteles forrás vagyunk a könnyűszerkezetes ház engedélyeztetési folyamatával kapcsolatban.

Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy az általunk tervezett, és kivitelezett könnyűszerkezetes ház engedélyeztethető.
És nem csak engedélyeztethető, de a megbízóink igénye esetén elvégezzük a teljes engedélyeztetési folyamatot, így még ezt a hivatali ügyintézést is le tudjuk venni a vállukról.

Miután a legnagyobb félelmet eloszlattuk, nézzük meg, hogy mi is az a könnyűszerkezetes ház?

Amint az a szó jelentéséből is következik, hogy a ház szerkezeti elemei nem a hagyományos építési stílust követik. Ez azt jelenti, hogy nem betonból, égetett téglából, vagyis hagyományos építőanyagból készülnek.

Ebből az is következik, és valószínűleg sokak számára nem ismeretlen az információ, hogy ezeknek a típusú házaknak a mobilitása, szállíthatósága, a kivitelezése is messze túlhalad mindazon, amit eddig egy építkezés során megismerhettünk. Sokan mondják, hogy ilyet még csak filmben láttak. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a jövőben még elterjedtebb építési forma lesz.

Melyek azok az előnyök, amik miatt a könnyűszerkezetes ház egyre népszerűbb?

  • Rövid az építési idő, hiszen nincsenek technikai szünetek.
  • Minden hőtechnikai szabályozásnak megfelelnek.
  • Könnyen variálható a belső elrendezés.
  • Fenntartásuk alacsony energia költséggel jár.
  • Hő és hangszigetelésük kiváló.
  • Szárazépítészeti technológiát alkalmazunk, nincs nyirkosodás, penészesedés.
  • Valamennyi általunk kivitelezett könnyűszerkezetes ház antiallergén.

Amennyiben elképzelései találkozik az általunk kínált megoldásokkal.
Keressen minket bizalommal !