Kulcsrakész ház mobilház esetében is - tothmobilhaz.hu

Mi volt a „mi időnkben” a kulcsrakész háznak a jelentése?

Ez most úgy hangzott, mint a „mi időnkben bezzeg”, amit a szüleimtől, nagyszüleimtől hallottam rendszeresen. Soha nem gondoltam, hogy ezt a kifejezést fogom egyszer használni, annyira utáltam! Aztán tessék! Itt vagyok közel a hatvanhoz, és én is ilyeneket mondok. Mentségemre legyen mondva, én nem abban az értelemben használtam ezt a kifejezést. Most pont a kulcsrakész házakkal kapcsolatban jött elő, pont azért, mert az én ifjú koromban még másra gondoltunk, amikor a kulcsrakész házakról beszéltünk.
De mit is?
Nos, mi akkor beszéltünk kulcsrakész házakról, ha azt akartuk, hogy a megbízott kőműves mester az alapásástól kezdve, a víz és fűtésszerelésen, burkoláson keresztül egészen a festésig és a külső vakolásig mindent elvégez. Csak akkor vesszük át a munkát, ha egyből költözhető állapotban van, vagyis csak a kulcsot kell a bejárati ajtóban elfordítani, és otthon vagyunk.
Tulajdonképpen ez jelentésében ma sem változott, csupán egy teljesen új technológia váltotta fel.

A különbség a múlthoz képest a mobilitás

Bizony, a mobilitás! Azt meg hogy? Fogom, oszt elviszem, mint csiga a házát? Amikor ezek a rendszerek beérkeztek hazánkba, én bizony úgy jártam, mint Pista bácsi az első vadászrepülős próbaútján, hogy na, ezt nem gondoltam!
Pedig de! Ez ma már a valóság. Jó, persze most nem egy klasszikus téglaházat képzeljen el senki, vastag vasbeton alappal. Ez már egy új világ, új lehetőségekkel, új anyagokkal, amik csodára képesek.
Mit is tudnak ezek a mai kulcsrakész mobilházak? És most a felsorolás olvasása közben gondoljunk erősen a mobilitásra!

  • Ahogy régen is, a kulcsrakész házban megvan a vízszerelés, a villanyszerelés.
  • Kiburkolt felületeket kapunk, valamint a festést-mázolást.
  • Vannak kompletten felszerelt fürdőszobák, zuhanyfülkével vagy épített zuhannyal vagy fürdőkáddal. Van WC, valamint a mosdókagyló, villanybojlert, mindezek szerelvénnyel, kiváló minőségben.
  • Egy ilyen kulcsrakésznek nevezett házban megkapjuk a fűtőtesteket is, de ha bármi mást szeretnénk, például kandallót, padlófűtést, de ha más igényünk van, az is lehetséges.

Na? És mindez mobil! Hát nem maga a csoda?