Apartmanházak átadása baranyában - tothmobilhaz.hu

A fiam megvalósítja a fa mobilházas álmomat!

Soha nem gondoltam, hogy egyszer azzal fogok szembesülni, hogy a gyerekem fogja megvalósítani az én fa mobilházzal kapcsolatos álmaimat! Pedig így történt.
A történethez tudni kell, hogy gyerekkoromban viszonylag sokat utazgattunk a szüleimmel. Ez még a 70-es, 80-as években volt. Voltunk Ausztriában, Németországban, Svájcban, Lengyelországban és még sorolhatnám.
Az Alpok hegyei között láttam először olyan faházakat, amikben az emberek télen-nyáron élik az életüket. Itthon csak nyaralókat láttam, ott ahol mi laktunk senki nem lakott faházakban. Meg voltam róla győződve, hogy az csak nyaraló lehet. De hát ha valaki utazgat, akkor kitágul a világ. Először csodálkoztam, hogy télen miért nem fáznak benne, de elmondták, hogy ezek téliesített épületek, van bennük fűtés. Arról nem is beszélve, hogy a fa elképesztően jól szigetel.
Na, innen indult a szerelem. Sajnos, csak plátói maradt, nem adatott meg, hogy ebben éljek.

Újra felcsillant a remény

Egy időre el is felejtettem ezt a gyerekkori álmot, de a rendszerváltást követően átalakult a televíziózás is, megjelentek a különféle utazási, természetfilmes csatornák. Ez újra fellobbantotta bennem a gyerekkori érzéseket. Rengeteg olyan filmet láttam, ahol fa mobilházakat mutattak be. Igen, akkor már nem csupán a svájci vagy skandináv típusú rönkházakat láthattam, hanem azzal kellett szembesülnöm, hogy létezik a fa mobilházak fogalma is. Na, erre kíváncsi vagyok. Méghogy mobil! Láttam filmben ugyan, hogy Amerikában komplett házakat szállítanak kamionnal, de el sem tudtam képzelni, hogy ilyen már itthon is van. Azt hiszem megöregedtem. Ezt a fiam is a szememre vetette, amikor említettem neki, hogy láttam fából készült mobilházat, de szerintem az csak az amcsiknál van.
Egy beszélgetés alkalmával elmeséltem neki, hogy az én gyerekkori álmom volt, hogy egy ilyen házban élhessek.
Nagyon meglepődött, mert ezek szerint ugyanarról álmodoztunk. Azért érdekes ez, hiszen én nem beszéltem soha a gyerekeimnek erről a gyerekkori álmomról.
A fiam elmesélte, hogy neki is kicsi kora óta ez az álma, de olyannyira, hogy már meg is tette az első lépéseket, hogy fa mobilházban élhessen.
A következő részben elmesélem, hogy mivel lepett meg a gyerekem, amitől nagyon elérzékenyültem.

Folytatjuk…